Få styr på reglerne før Cyber Monday

Den danske kalender bliver efterhånden mere og mere fyldt med internationale mærkedage. Halloween og Valentine’s Day, Black Friday og Cyber Monday, og nu også den nye Single’s Day. For mange er det heldigvis en kærkommen mulighed for at få lov at shoppe med god vamvittighed, når priserne bliver trykket i bund og butikkerne vifter om sig med vanvittige tilbud på alt det, vi helt sikkert har brug for.

Det er nemmere end nogensinde før, blot et klik væk, men husk at få styr på reglerne, før du shopper online.

Hvad er Cyber Monday?

En af de største online shopping dage er Cyber Monday, der falder mandagen efter Black Friday. Navnet blev første gang brugt i 2005, efter en undersøgelse i 2004 viste, at mandagen efter Thanksgiving, var en af de største online shoppingdage i USA.

Så her er det blevet onlinebutikkernes tur til at lokke de mange tilbudsjægere ind på deres sider med tossede tilbud på alverdens spændende ting. Specielt de små webshops får muligheden for at konkurrere med de store kæder, der ellers dominerer internettet, for alle er med i kampen om at give de bedste cyber monday tilbud.

Du kan sagtens handle udenfor EU på Cyber Monday

Inden du begynder at klikke løs, skal du lige have styr på nogle af reglerne for online shopping først, så det ikke går hen og bliver en uventet dyr fornøjelse. Her er de ting, du skal være specielt opmærksom på, når du handler online.

Fragt: Heldigvis er vi næsten allesammen blevet vant til at holde øje med fragtpriserne, når vi handler online. Husk at de varierende fragtpriser kan betyde, at det som umiddelbart står til en lavere udsalgspris, i sidste ende kan blive dyrere end det næstbedste tilbud. Det kan altså betale sig at kigge på forskellige sider og tilbud en ekstra gang.

Importgebyr og moms: Hvis du køber varer udenfor EU, til en værdi af mere end 80 kroner, skal du betale både importgebyr og moms. Momsen er 25% af dine varers værdi, inklusiv fragt og eventuel told. Derudover skal du betale et fast importgebyr. Når Post Nord håndterer dine varer, tager de et importgebyr på 160 kroner per pakke, uanset hvilken værdi over 80 kroner, der er tale om.

Told: Hvis dine varer har en værdi på over 1150 kroner, skal du også betale told. Der findes forskellige toldsatser afhængig af varernes type og samlede værdi. Denne kan du selv regne ud med en online toldberegner. Det er dog klart anbefalet, at du køber dine dyre varer på tilbud indenfor EU. Som oftest forsvinder de penge du sparer, når du handler i eksempelvis Kina igen, før pakken er nået hele vejen igennem tolden.

Shop så bare løs

Med disse simple regler i baghovedet, er det ellers bare med at shoppe løs. Cyber Monday er perfekt til julegaveindkøb, når ønskesedlen er på plads, og der stadig er god til til at handle på nettet og få sendt det hele lige til døren længe før juleaften!

Comments are Disabled